ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; 

Προσωπική ανάπτυξη - κάτι που συμβαίνει σε σας - Κάτι που πρέπει να επιλέξετε να κάνετε για τον εαυτό σας. Αλλά μόλις κάνετε αυτή την επιλογή, χρειάζεστε τα σωστά εργαλεία για να το θέσετε σε λειτουργία με επιτυχία. Εδώ είναι μερικές ισχυρές δεξιότητες προσωπικής ανάπτυξης.

Αυτό που εστιάζετε στην ανάπτυξη - Εστίαση σε θετικές σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες. Όταν το κάνετε, θα αρχίσουν να εξαπλώνονται σε όλη τη ζωή σας σαν ένα δέντρο που απορροφά νερό από μια νέα πηγή.

Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά - Πριν ενεργοποιήσετε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή διαβάσετε τα νέα, περάστε λίγο χρόνο το πρωί για να διαβάσετε κάτι που είναι κίνητρο, εμπνευσμένο ή εκπαιδευτικό. Κάντε το πρώτο πράγμα που βάζετε στο μυαλό σας κάτι που είναι σύμφωνο με τη ζωή που θέλετε να έχετε.

Καταγράψτε τους στόχους σας - Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταγράφουν τους στόχους τους είναι πολύ πιθανότερο να τους επιτύχουν. Γράψτε τους στο σημερινό χρόνο, σαν να τις έχετε ήδη επιτύχει.

 Δημιουργήστε το δικό σας σχέδιο προσωπικής ανάπτυξης 

Μελέτη μετά από μελέτη αποδεικνύει ότι είστε πολύ πιο πιθανό να επιτύχετε τους οικονομικούς στόχους, τους στόχους υγείας και τον τρόπο ζωής σας εάν γράψετε ένα προσωπικό σχέδιο ανάπτυξης. Ακολουθούν ορισμένα πρώτα βήματα που θα σας ξεκινήσουν.

Αποσαφηνίστε τις αξίες σας - Πριν κάνετε οτιδήποτε, πρέπει να καταλάβετε τι είναι σημαντικό για σας, όταν πρόκειται για τη δουλειά σας. Τι αξιολογείτε πραγματικά από την άποψη της απασχόλησης; Τοποθετήστε τα με σειρά προτεραιότητας.

Δημιουργήστε μια δήλωση αποστολής - Γράψτε μια σαφή, συνοπτική δήλωση που περιγράφει το είδος του προσώπου που σκοπεύετε να γίνετε. Αν έχετε ένα συγκεκριμένο ετήσιο μισθό που θέλετε να κερδίσετε τότε αυτή η δήλωση θα περιγράψει πώς θα μεγιστοποιήσετε το χρόνο και την ενέργεια σας για να το πετύχετε αυτό.

Η περιοχή αριστείας σας - Το τελικό βήμα είναι να καθορίσετε την ικανότητά σας ή τη θέση σας, όπου εσείς θα εστιάσετε τις ενέργειές σας ώστε να γίνετε ο καλύτερος. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο μπορείτε να επιτύχετε αποτελέσματα πέρα ​​από τη φαντασία σας.